čtvrtek 4. srpna 2022

Přečteno ~ Červenec 2022

Shrnutí měsíce:
Celkem přečteno knih: 10
Počet stránek: 3764 stran (nejméně kniha Anti-přítel: 304, nejvíce kniha Francouzská lekce: 472)

Pro více informací o knížkách klikni na "Další informace" ↓

Název knihy: Když jsme se proslavili
Autor: Sarina Bowen
Zhodnocení: Jedná se o poslední díl ze série The Ivy Years a byl to opravdu skvělý poslední díl! Až mě mrzí, že už je celá série u konce. Na příběh Lianne jsem se moc těšila, protože jsem si ji oblíbila už v předchozím díle. Ale tak nějak mě mrzelo, že tam nebylo víc zakomponované to její "kouzlení" s počítačem. Čekala jsem, že něco někde aspoň hackne, ale bohužel jsem se nedočkala. DJ byl zlatíčko, opravdu mě mrzelo, co se mu přihodilo. Takhle křivě někoho obvinit a pomalu mu zničit život, to je fakt hrozné. Naštěstí happyend je zaručený. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Muž mých snů
Autor: Penelope Ward
Zhodnocení: Tuto autorku mám moc ráda, ale už jsem se určitě několikrát zmínila, že jsem radši, když píše společně s Vi Keeland. Tento příběh byl moc hezký, měl teda samozřejmě svoje mouchy, něco jsem moc nechápala, ale v závěru jsem ho zase slupla jako malinu. Epilog byl pak přímo boží, takový totálně ze života, kdy se prostě ne vše povede, jak se plánuje. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5. Celou recenzi na knihu si můžete přečíst kliknutím zde.

Název knihy: Zloděj duší
Autor: Martina Hohenberger
Zhodnocení: Kniha mě navnadila svou anotací, takže když jsem dostala možnost si ji přečíst, byla jsem nadšená. A po přečtení jsem nadšená ještě víc. Příběh je bravurně zpracován, drží si své tempo, takže čtenář nemá sebemenší šanci se nudit. Některé scény byly pak přímo masakrální, ale i přesto to příběhu dodalo tu správnou šťávu. Celou dobu jsem byla v napětí, jak se to vše bude vyvíjet. Pozitivně hodnotím také to, že celá kniha je velice kvalitně napsaná. Neobjevila jsem skoro žádné překlepy a opravdu výborně se to četlo. A Hekabra? No, tak tu bych také velice ráda navštívila. Jediné co, tak hlavní hrdinka mi úplně nepřirostla k srdci. Ano, byla sympatická, ale možná nemá čtenář tolik prostoru se do ní vžít, protože nějaké její myšlenky či pocity tam úplně nejsou. V příběhu je naznačena i romantická linka, ale mně tam chyběly nějaké detaily, náznaky, že se ta zamilovanost koná. Jinak ale nemám co vytknout a budu vyhlížet další díl. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5. Celou recenzi na tuto knihu si můžete přečíst kliknutím zde.

Název knihy: Rozzlobený bůh
Autor: L. J. Shen
Zhodnocení: No to byla síla! Jak už to u této autorky mívám, tak pro mě to byla kniha plná odporných lidí. Jako vážně, u spousty scén jsem si říkala, že to snad ani není možný, aby se ty postavy takhle otřesně chovaly. Ale jinak celkově můžu říct, že se mi to mega líbilo. Od začátku je tak nějak patrné, co se Vaughnovi asi stalo, i když jsem sama sobě namlouvala, že to snad bude něco jiného. Bohužel nebylo a byl to fakt hnus. Není se tedy čemu divit, že to člověka takhle poznamená. I když mi z těch postav bylo kolikrát úplně zle, jak se k sobě strašně chovaly, tak v závěru mě tento díl ale bavil nejvíc. Ta jiskra mezi Vaughnem a Lenny byla skvělá. A ten epilog? Opravdu moc moc pěkné. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Království hříšných
Autor: Kerri Maniscalco
Zhodnocení: Jedná se o první díl ze série Království prohnilých a fakt mě to absolutně chytlo. Zajímavé prostředí Sicílie, italština, jídlo, hlavní postavy čarodějky a démoni. Emilia byla zpočátku pěkná naivka, ale líbila se mi její kuráž. Její rozhovory s Irou mě neskutečně bavily. Taková ta hate to love romantika, to je něco pro mě. Kniha končí samozřejmě tím nejzajímavějším a já jako tedy nutně potřebuji další díl! Skvělé, moc se těším, co se na nás chystá dál, asi to bude pořádný peklo. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Rytíř
Autor: Devney Perry
Zhodnocení: Jedná se o druhý díl ze série Clifton Forge a musím se přiznat, že na příběh Genevieve a Isaiaha jsem se moc těšila. Jenže jsem bohužel mírně zklamaná. Jako příběh sám o sobě se mi líbil, moc hezky se to četlo, ale v závěru se tak půlku knihy skoro vůbec nic nedělo. Veškerá akce nastane až ke konci. O proti prvnímu dílu, který byl tedy nabitý akcí, je to poměrně škoda. Ale aspoň jsme dostali odpovědi na otázky a opět se dočkali krásného happy endu. Co mě osobně ale na knize hrozně rozčilovalo, tak to je skloňování jména Genevieve. To jméno je stejné jako Bryce a podle mě se neskloňuje. To věčný "s Genevievou" mi úplně trhalo oči. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Francouzská lekce
Autor: Tasha Boyd
Zhodnocení: Tak tohle byla velice čtivá letní romantická oddychovka. Moc mě to bavilo a četlo se to opravdu samo. Prvně jsem si říkala, co tam hodlá autorka s tímhle tématem na tolik stránek psát, ale vůbec to nebylo rozvláčněné a četlo se to jedna báseň. Francie, skvělé jídlo, památky, moře, plavba na jachtě - no jako až jsem pomalu záviděla, taky bych si chtěla užít takové léto. Xavier se sice někdy choval jako totální pták, ale sakra, taky bych mu všechno odpustila. Josie byla super hlavní hrdinka, líbilo se mi, jak se nebála říct, co si myslí a uměla si zachovat důstojnost. Opravdu moc fajn oddychovka, proto hodnotím 5 hvězdičkami z 5 a doporučuji. Recenzi na tuto knihu si můžete přečíst kliknutím zde.

Název knihy: Tiché vody
Autor: Brittainy C. Cherry
Zhodnocení: Nevím, jak to tato autorka dělá, že vás vždycky ty její příběhy totálně rozloží, jen aby vás pak zase pomalu složily dohromady. Zase to bylo moc těžké, ale pěkné. Obě hlavní postavy si prošly traumatickými zážitky. Maggie jako malá holčička, Brooks jako dospělý muž. Je smutné sledovat, jak některé zážitky lidi naprosto zlomí. Při čtení jsem kolikrát měla zase úplně stažené hrdlo, protože to vždycky hrozně prožívám. Ale příběh se četl opět zase skoro sám. Líbilo se mi to. U tohoto příběhu se určitě vyplatí si přečíst i doslov autorky. Lidé se opravdu potýkají s různými strastmi. Asi ničí život není úplné peříčko. Ale o tom to asi je. Kdyby to bylo moc jednoduché, člověk by si ničeho a nikoho nevážil. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Anti-přítel
Autor: Penelope Ward
Zhodnocení: Tato kniha je na hodně podobné úrovni, jako výše uvedená autorčina kniha Muž mých snů. Opět se to hezky četlo, příběh se mi líbil. Je to spíš taková hodně velká oddychovka, než kniha, na kterou budete myslet ještě příští týden, ale na to jsme od této autorky zvyklí. Svůj účel to splnilo. Dost jsem se mohla vcítit do hlavní hrdinky, protože sama mám teď malé miminko. Ale na rozdíl od Sunny je můj chlapeček úplně zdráv, čímž chci říct, že si vážím toho, že autorka do děje zakomponovala i takovéto postižení. Zatím jsem na to totiž v žádné knize nenarazila. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Bez zábran
Autor: T. L. Swan
Zhodnocení: Autorka mě nezklamala. Po dvou úžasných dílech jsem dostala úžasný třetí díl. Četlo se to opět samo. Elliot byl sice impulzivní a někdy dělal úplně nesmyslná rozhodnutí, ale na druhou stranu to byl velký romantik a snílek. Kate mi byla fakt sympatická. Jejich hádky a počáteční nenávist mě bavily. No, a pak tady byly ty scény s těmi zvířaty - to bylo něco pro mě, já zvířata miluju, a neskutečně jsem se u toho nasmála. Prostě nevím, co na to víc říct, než že jsem si knihu opět maximálně užila a moc moc se těším na nějakou další tvorbu. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5 a moc doporučuji.


Zdroj obálek knih - www.databazeknih.cz


A jaké knihy jste přečetli za červenec vy? Doporučili byste mi nějakou knihu?

11 komentářů:

  1. V knížkách se trošku míjíme, teď bych asi po žádné z nich nešáhla :) Já za červenec přečetla asi jen jednu knížky - Novinářky od Lindy Bartošový :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Možná by nebylo špatné, přečíst si něco odpočinkového na léto. Děkuji za tipy. 🙂
    Já v červenci přečetla skvělý thriller Smrt v zádech, román Hájovna, který se mi taky líbil - takové příjemné čtení na léto a thriller Pravda, na který jsem se podle anotace moc těšila, ale nakonec jsem mírně zklamaná - autorka měla skvělý nápad, ale to zpracování už tak dobré nebylo.

    OdpovědětVymazat
  3. No já za červenec přečetla 7 knih, ale to jenom skrz toho že bylo více volna. :) Z těchto jsem ještě žádnou nečetla, ale chystám se. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Panejo, přečetla jsi toho dost a neznám ani jednu knihu :-) Ale jsou to přesně moje žánry - romantika. To já ráda! :D Já za měsíc červenec přečetla jen jednu knihu - Hotýlek na Islandu.

    OdpovědětVymazat
  5. wow, to je číslo :) a dle hodnocení jsi měla i šťastnou ruku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Asi bych po žádné z těchto knih nesáhla, mám raději jiné žánry, nicméně obdivuji ten počet. Sama jsem přečetla jenom pět knih, víc bych asi ani nestihla :D Nejvíce mě zasáhl Tatér z Osvětimi od Heather Morris.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné shrnutí, knížky mě kupodivu zaujaly skoro všechny - kdyby nebyl můj to-read seznam už tak dost dlouhý, hned bych měla inspiraci co si tam přidat :D♥

    OdpovědětVymazat
  8. Hmmm jaké to je přečíst za měsíc 10 knížek? Neslévají se jedna do druhé? Je to takový prožitek? Já jsem schopná přečíst maximálně jednu knihu za měsíc, protože ji chci pořádně prožít, a navázat dokážu maximálně podobným nebo stejným autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. No to je pořádná hromada přečtených knih. :) Na Francouzskou lekci se v blízké době chystám a těším se na ni opravdu hodně. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Stihla jsi toho opravdu hodně. :) Z tvého výběru jsem četla Francouzskou lekci a ta se mi moc líbila. A teď mám rozečtený příběh Bez zábran a zatím velká spokojenost. ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Království hříšných vypadá zajímavě a dobře

    OdpovědětVymazat