neděle 11. září 2022

Recenze ~ Nora Welling - Vše, co k tobě cítím


Název knihy: Vše, co k tobě cítím
Autor: Nora Welling
Název série: Pro tebe všechno
Díl v sérii: 1. díl
Nakladatelství: Red
Rok vydání: 2022
Počet stran: 304

O čem kniha je: "Zaříkávač koní Damián Álvarez slaví velké mezinárodní úspěchy a má hodně fanynek. O svém již dospělém synovi se dozví jen pár dní před tím, než si syn vezme život. Damián v šoku odřekne všechna turné a stáhne se na rodinnou usedlost v Andalusii.
Když ho nečekaně vyhledá Linda Grünfelderová, psychiatrička jeho syna, hází nejprve vinu na ni a je zatvrzelý vůči veškerému okolí. V jedinečné atmosféře španělského hřebčína se rozplétají rodinné historie a propojují se životy lidí, kteří by se bez tragické události nikdy nesetkali.
Linda se na farmě seznamuje s mnoha jejími obyvateli. Někteří jsou členové blízké rodiny Damiána, jiní jsou zaměstnanci. Všichni se starají o více než sto andaluských koní.
Španělský temperament a německý smysl pro pořádek a pravidla se na první pohled jeví jako neslučitelné. Přesto Damiána na Lindě něco přitahuje. Podaří se právě jí prolomit jeho tvrdou skořápku? Nebo odjede z farmy s nepořízenou a jen s několika pěknými zážitky od koní?"

- oficiální anotace z www.databazeknih.cz

Pro pokračování klikni na "Další informace" ↓


Moje hodnocení: "Vše, co k tobě cítím" je prvním dílem ze série "Pro tebe všechno" od německé autorky Nory Welling. Německé autorky jsou u nás v poslední době velice oblíbené. Velmi často se zaměřují na univerzitní prostředí, ale Nora Welling je výjimkou. Její postavy už nejsou studenti, jedná se o osoby ve věku 20-30+, a tak bych knihu doporučila o něco starším čtenářkám (20+).

Kniha vypráví příběh zaříkávače koní Damiána Álvareze, který slaví velké mezinárodní úspěchy na svých turné. Také je mimořádně vyhledávaný a obdivovaný svými fanynkami. A právě jednu svou fanynku přivedl Damián před 20 lety do jiného stavu. O svém již dospělém synovi se však dozví pouhých pár dní před tím, než si vezme život. Damiána tato skutečnost natolik šokuje a zdrtí, že zruší své turné a vrátí se zpátky do Španělska, do Andalusie, na rodnou haciendu. Do Andalusie však přicestuje Linda Grünfelderová, psychiatrička jeho syna. Doufá, že najde Damiána a předá mu dopis, který napsal pro svého otce jeho syn Jannis. Damián zpočátku hází vinu za synovu smrt právě na Lindu. Však co to je za doktorku, když nedokázala zastavit svého pacienta, aby spáchal sebevraždu? Nakonec se ale Damián dozví pravdu a dvojice se natolik sblíží, že pro nenávist už nezbyde místo. Jenže Lindin život je v Německu, a tak dvojici brzy čeká loučení.

Španělsko, koně, dobré jídlo, jižanský temperament, německý smysl pro pořádek a láska. Já musím říct, že jsem poměrně spokojená s tím, co jsem od knihy dostala. Kniha je sice oddychová, ale přesto se četla velice příjemně. Pokud nehledáte tedy knihu s nějakou delikátní zápletkou a chcete si příjemně odpočinout u milé knihy, rozhodně vám ji mohu doporučit k přečtení. Výhodou je, že i když se jedná o sérii, hlavními postavami dalších dílů jsou vedlejší postavy z tohoto příběhu, takže nemusíte mít žádný strach se pustit do čtení už teď. A jak už bývá u německých autorek zvykem, tak i obálka této knihy je opravdu nádherná na pohled.

Hodnocení: 4 hvězdičky z 5🌟


Zdroj knižní obálky - www.databazeknih.cz
Zdroj fotek v koláži - www.pinterest.com

8 komentářů:

  1. Krásně napsané. Také se na knihu chystám, takže se aspoň budu o to víc těšit. :)
    Jinak souhlasím, v poslední době je německých autorek opravdu vše plno. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Dle anotace mě její příběh zas tolik nezaujal, takže po ní pravděpodobně nesáhnu. Jinak ale moc hezky zpracovaná recenze a rozhodně má kniha krásnou obálku ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku ani autorku neznám, ale zní to dobře :).

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu neznám, ale moc se mi líbí obálka a tvoje recenze. Třeba se podívám, až budu chtít něco pohodového. Děkuji za tip. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu jsem měla v ruce v práci, ale dala jsem ji stranou, momentálně čtu fantasy a na tuto jsem neměla náladu, ale asi se k ní vrátím a přečtu si ji.

    OdpovědětVymazat
  6. jak to tak čtu, kniha by se mohla líbit kamarádce :) miluje koně a romantiku :) děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. I když mě anotace úplně nezaujala, jsem si celkem jistá, že by se mi knížka nakonec líbila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat