čtvrtek 7. července 2022

Přečteno ~ Červen 2022


Shrnutí měsíce:
Celkem přečteno knih: 9
Počet stránek: 3071 stran (nejméně kniha Bouřlivá noc: 231, nejvíce kniha Bez rozloučení: 434)

Pro více informací o knížkách klikni na "Další informace" ↓

Název knihy: Zachraň nás
Autor: Mona Kasten
Zhodnocení: Jedná se o třetí díl ze série Maxton Hall, na kterou jste si mohli přečíst recenzi (odkaz zde). Ale abych byla upřímná, jsem ráda, že jsem tuto sérii dočetla. Tento díl chválím v tom, že jsme se konečně zbavili slov "maminka" a "tatínek" na každé stránce, ale stejně jsem z toho taková na rozpacích. Prostě ty postavy mi nějak nesedly. Na to, že se jednalo o studenty střední školy, tak se kolikrát chovali a vyjadřovali, jak kdyby jim bylo 40. Přitom kniha byla taková jednoduchá a vyřešení všech problémů až trapácké. Celkově se to nemůže rovnat předchozí sérii Začít znovu, která mě fakt bavila. No, nevadí. Budu doufat, že další kniha už bude zase lepší. Hodnotím 3 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Alex, léto a já
Autor: Emily Henry
Zhodnocení: Skvělá romantická a odpočinková kniha o dvou lidech, kteří se milují, ale bojí se vyjevit své city, aby nepřišli o své přátelství. Bylo to vtipné, sladké i dojemné, a to všechno cestování po světě tomu dodalo šťávu. Opravdu moc se mi to líbilo, povedená kniha, která se četla skoro sama. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Král
Autor: Devney Perry
Zhodnocení: Jedná se o první díl temné romantické série Clifton Forge - tak zní tedy alespoň úvod oficiální anotace. Ale abych byla upřímná, to temno jsem tam zas tak úplně neviděla, nebo mám minimálně o temnu jinou představu, každopádně nevadí. Příběh byl fajn, detektivní zápletka sice bude roztažená do dalších dílů, takže čtenář odpovědi nezíská a může tak dál přemýšlet, kdo by to mohl být vrahem. Sama jsem zvědavá. Hlavní postavy byly super, Bryce se mi fakt líbila. Nebála se, řekla svůj názor - prostě fajn hrdinka. Navíc mezi ústřední dvojící skvěle fungovala chemie. Uvidíme tedy, co přinese další díl. Hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Oheň mezi námi
Autor: Brittainy C. Cherry
Zhodnocení: Jedná se o další díl ze série Elements a byla to zase síla, co si budeme povídat. Nevím, jak to tato autorka dělá, ale od jejích knih se nemůžu absolutně odtrhnout, i když témata, o kterých píše, rozhodně nejsou úplně jednoduchá a veselá. Tady toho bylo hned několik, nad čím se mi úplně lámalo srdce. Logan to neměl rozhodně jednoduché, vyrůstat v takových podmínkách - no, člověk se nemůže divit, co se z něj stalo. A Alyssa? Musela hodně milovat a musela umět hodně odpouštět. Každopádně kniha rozhodně stojí za přečtení, stejně jako první díl s názvem Vzduch, který dýchá. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Pomýlené srdce
Autor: Samantha Young
Zhodnocení: Jestli v životě něco špatně snáším, tak to je nespravedlnost. Takže si dovedete představit, jak mi tato kniha hrála na nějakou tu strunku uvnitř mě. Při čtení se mi kolikrát úplně stáhlo hrdlo, jak jsem příběh prožívala. Čímž se pozná skvělá kniha. Že jí prožíváte, jako by se to dělo vám nebo přímo vám před očima. Samantha opět ukázala, jak skvěle umí psát. Bylo to krásné, smutné, dojemné, nespravedlivé, ale ten happyend si to zasloužilo. Škoda, že takto to kolikrát nebývá i v reálném světě. Za mě velice povedená kniha, a proto hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Bez rozloučení
Autor: Samantha Young
Zhodnocení: Tuto knihu jsem četla už kdysi ve slovenštině, takže když jsem na ní teď znovu narazila v češtině, bylo to vlastně jako bych jí četla poprvé. Jedná o skvěle napsanou knihu s těžkými tématy, která vás totálně vtáhne do děje a nepustí. Nicméně se musím přiznat, že o proti jiným knihám od Samanthy, mi hlavní hrdinka Nora příliš nepřirostla k srdci. Ano, měla velmi těžký život a spoustu závažných rozhodnutí učinila jako velice mladá, ale já tyhle zbytečně sebe trýznitelské duše moc nechápu. Toho dramatu tam bylo poměrně dost. Každopádně i tak byla kniha skvělá. Co mi na knize opravdu hodně vadilo, je ten překlad skotského přízvuku. Já naprosto chápu překladatelku, proč to tak udělala, ale skotština prostě nejde nějak pro nás přeložit, aby to udělalo takový efekt, jako když si knihu čtete v angličtině. Za mě to tedy mělo zůstat přeložené normálně, a ne tohle, protože se to kolikrát fakt nedalo ani číst. Proto hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Bouřlivá noc
Autor: Elle Kennedy
Zhodnocení: Jedná se o třetí díl ze série After Hours a je skvělé, že má tato série vzestupnou tendenci. Tento díl se mi totiž zdál ještě o malinký chlup lepší, než díl předchozí. U té scény, kde si AJ spletl bary, jsem se i pěkně nasmála. Jinak se jednalo opět o erotickou jednohubku, která nejde nikterak do hloubky. Rozhodně neurazí, ale ani nenadchne tak, abych se ke knize nějak častěji vracela. Od Elle si určitě můžete přečíst lepší knihy. Hodnotím 3 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Polibek bez duše
Autor: Jennifer L. Armentrout
Zhodnocení: Zase jsem začala číst novou sérii, aniž bych si počkala na pokračování a jsem akorát na sebe brutálně naštvaná. Protože proč to dělám? Zase musím čekat na další díl, i když bych nejradši četla hned dál, abych věděla, jak se příběh bude vyvíjet. Každopádně bylo to fakt skvělé, neskutečně mě to bavilo, knihu jsem si užila od začátku do konce. Autorka píše neskutečně čtivě, hlavní postavy jsem si oblíbila. Takový ty rádoby milostný trojúhelníky, ty jsou něco na mě, když kolikrát oba hrdinové jsou bratelní, ale každopádně pro mě jednoho Rotha, prosím. :-D No, nic. Teď budu už jen doufat, aby se další díl objevil co nejdříve. Nemůžu jinak, než hodnotit 5 hvězdičkami z 5.

Název knihy: Říše neřesti
Autor: Meghan March
Zhodnocení: Jedná se o třetí díl ze série Savage Trilogy. Autorka je známá tím, že její knihy jsou poměrně krátké, takže vždycky je to takové čekání a pak šup a je zase přečteno, ach jo! Nicméně absolutně jsem si to užila. Skvělé zakončení série a ten nádherný happyend na konci mi přímo vykouzlil úsměv na rtech. Kniha mě i překvapila v tom, kdo byl Ještěrka. Měla jsem různé tipy, ale tohle by mě opravdu nenapadlo. No, četlo se to prostě celé skoro samo, jen škoda, že to nebývá trochu delší. Těším se na další tvorbu od této autorky. Hodnotím 5 hvězdičkami z 5.

Zdroj obálek knih - www.databazeknih.cz
 
Takhle je to za červen vše. 
A co jste přečetli v poslední době vy?

7 komentářů:

  1. Na Alex jsem nedávno četla recenzí na jiném blogu, tam byla hodně vychválená. Ještě že nám můžete doporučit co si přečíst a co ne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. devět knih? Páni, páni :) nečetla jsem žádnou z uvedených a nemám ani na seznamu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha Alex, léto a já mě opravdu zaujala. Celkově jsi měla hezké červnové čtení. 🙂
    Já v červnu přečetla román Záblesk života - knihy Jodi Picoultové mám moc ráda, vybírá si zajímavá témata, která v knihách detailně rozebírá. Tentokrát to bylo opět zajímavé, i když dost sporné. Pak jsem se pustila do thrilleru Lháři, lháři - moc jsem se po Sběrateli trofejí těšila, ale nakonec jsem zklamaná. Dobře se to četlo, ale děj byl místy hodně popisných a vyšetřování případu se místy vleklo. Nicméně to i tak s autorkou příště zkusím zase. 🙂 Nakonec jsem přečetla román Tisíce metrů ode dna - to bylo tak krásné! Vtipné, smutné, dojemné, přesto krásné a navíc velmi čtivé.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pořádná hromada knih. :) Nečetla jsem žádnou, ale v blízké době se chystám na Alex, léto a já.. takže jsem ráda, že je tvé hodnocení tak vysoké. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný seznam, já dočetla Neklidnou krev a teď čtu nejnovější od Lapeny :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Včera jsem dočetla Řiši neřesti a teda taky jsem si nemyslela, že to bude ta osoba. Uplně mi to vyrazilo dech, ale dokonalá kniha! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Četla jsem jen Alex, léto a já a mě zrovna příběh moc neoslnil. Prostě každý má jiný vkus. Ale hodně mě láká Král. :)

    OdpovědětVymazat