neděle 2. května 2021

Recenze ~ Whitney G. - Důvodné pochybnosti


Název knihy: Důvodné pochybnosti
Autor: Whitney G.
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2021
Počet stran: 424

O čem kniha je: "Prominentní právník Andrew Hamilton má ohledně žen jasné požadavky: líbí se mu blondýnky s pěknými křivkami a vyžaduje, aby nelhaly... 
Andrew nemá čas na romantické vztahy, proto uspokojuje své potřeby anonymním dopisováním po internetu a sexem se ženami, se kterými se seznámí on-line. Jeho pravidla jsou prostá: jedna večeře, jedna noc, žádné opakování. Jde jenom o nezávazný sex, nic víc, nic míň. Aspoň to tak bylo, než poznal Alyssu. Domníval se, že je vystudovaná sedmadvacetiletá právnička a zcela neatraktivní sběratelka knih. Pozdě v noci se spolu radili o právních záležitostech a Andrew se jí s důvěrou svěřoval se svými milostnými eskapádami. Jenže pak přišla do jeho firmy na pohovor – jako vysokoškolská stážistka – a všechno se zatraceně změnilo."

- oficiální anotace z www.databazeknih.cz

Pro pokračování klikni na "Další informace" ↓


Moje hodnocení: Důvodné pochybnosti. Tak zní název již čtvrté knihy od americké autorky Whitney Gracii Williams, která svá díla publikuje pod pseudonymem Whitney G. Její tvorbu u nás v ČR vydává nakladatelství Baronet a jedná se populární a poměrně vysoce hodnocené romány. Jak si tedy vede kniha Důvodné pochybnosti?

Celý příběh je opět, jak je u autorky zvykem, vyprávěn z pohledu obou hlavních postav - Alyssy/Aubrey a Andrewa. Andrew je prominentní právník, který nesnáší lhaní a zásadně se vyhýbá vztahům se ženami. Razí pravidlo "jedna večeře, jedna noc, žádné opakování". Svá dostaveníčka si domlouvá přes online seznamku a určitě nehledá žádnou přítelkyni ani kamarádku. Jeho jedinou kamarádkou je Alyssa, se kterou se seznámil přes Právní pokec, což je stránka pouze pro pozvané právníky, kde si mohou vzájemně radit a vyměňovat zkušenosti. Mezi Alyssou a Andrewem vzniká určité pouto a Andrew stojí o to, aby se s Alyssou poznal i na živo. Až do dne, kdy se Alyssa objeví u něj ve firmě, kam přišla na pohovor. Jako vysokoškolská stážistka. Nezáleží na tom, že ho nyní Alyssa přitahuje ještě víc, podstatné je, že lhala. A to se neodpouští.

Whitney G. je dle mého názoru opravdu poklad mezi autorkami píšící romantické knihy. Ač se vám může anotace knihy jevit nezáživně, nebo dokonce tuctově, rozhodně se tím nenechte odradit. Co kniha, to originál, její příběhy jsou vždy napsané neskutečně čtivě, že jakmile se začtete, nemáte šanci skončit dřív, než otočíte poslední stránku. Navíc knihu vždy nějakým způsobem ozvláštní. V knize Důvodné pochybnosti je to tedy právnické prostředí a vysvětlení právních pojmů na začátku každé kapitoly. U autorky je poměrně typické, že její postavy mají určitý charakter. Především mužské postavy jsou většinou bezcitné, kruté, nemilosrdné, arogantní, hulvátské, kolikrát s ženami zacházejí jak s kusem hadru. Tato kniha není výjimkou. Přiznám se, že mi kolikrát bylo až zle z toho, jak se Andrew k Alysse/Aubrey choval. Nakonec je samozřejmě v knize vysvětleno, jaké události Andrewa k takovému chování vedly a rozhodně to nebylo nic jednoduchého ani příjemného. V závěru mi ho tedy bylo poměrně líto a chápu, že to člověka dost změní. Na Alysse/Aubrey se mi zase líbilo, že uměla určit svou hodnotu a nenechala s sebou zametat. Nakonec je krásné vidět, jak člověka dokáže láska změnit.

"Měla jsem tě ráda jako "Thoreaua", ale jako Andrewa tě miluju."


Knihu tedy hodnotím velice kladně, já si ji opravdu neskutečně užila a můžu ji s čistým svědomím doporučit. I přes tuctově znějící anotaci je kniha neskutečně čtivá a s originálním námětem. Obálka knihy je pak na první pohled poměrně jednoduchá, ale vzhledem k tématu knihy líbivá. 

Hodnocení: 5 hvězdiček z 5🌟

Zdroj knižní obálky - www.databazeknih.cz
Zdroj fotek v koláži - www.pinterest.com

8 komentářů:

  1. mám ráda takové jednodušší obálky :) o autorce jsem slyšela, ale osobní zkušenost s ní zatím nemám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle anotace bych si knihu nevybrala, ale tvá recenze mě zaujala.
    Hezký den. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Ty tvé koláže jsou fakt super. Tuhle knihu bych taky chtěla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrá recenze, ale kniha mě neoslovila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle knihu bych si taky ráda přečetla, ach podle popisu musela být skvělá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkná recenze, která mě zaujala. :)

    OdpovědětVymazat