úterý 30. března 2021

Střípky z knih #01

Krásné úterý všem,

taky se vám někdy stalo, že vás v knize zaujala nějaká věta nebo hláška? Něco, co bylo řečeno či napsáno, a co vám naprosto uvízlo v hlavě? Ta věta či hláška vám může způsobit radost, smutek i silný pocit sounáležitosti. Můžete si ji nést v myšlenkách po dlouhé dny. Mě se to občas stává, takže bych se o těch pár střípků s vámi ráda podělila.

Název knihy: Risk
Autor: Elle Kennedy
O čem kniha je: Co se stane, když se dcera trenéra hokejového týmu na univerzitě Briar zamiluje do největšího protivníka z Harvardu? No, to se dozvíte v knize Risk, která pojednává o příběhu Brenny a Jakea. Autorem hlášky je pak Mike Hollis, který je právě v hokejovém týmu, který Brennin otec trénuje, a zároveň je to spolubydlící její nejlepší kamarádky Summer. Navíc je to šílený šašek a po celý příběh mu z pusy padají samé zajímavosti. Tato hláška mě ale opravdu dost zaujala a dneska jí sama používám.

Pro pokračování klikni na "Další informace" ↓

Název knihy: Život jedna báseň
Autor: Colleen Hoover
O čem kniha je: Život není někdy vůbec jednoduchý, to ví Lake, hlavní postava knihy Život jedna báseň, moc dobře. Po smrti otce je nucena se s matkou a mladším bratrem přestěhovat a začít nový život. Když se seznámí s Willem, konečně to vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy. Bohužel jsou oba ale brzy vystaveni šokující skutečnosti. Autorem této hlášky je pak Will Cooper, druhá hlavní postava knihy, který je vášnivým účastníkem a recitátorem na slam poezii, kde během jeho vystoupení zazní i tato věta.

Název knihy: Prokletý rok
Autor: Kim Liggett
O čem kniha je: Dívkám ve vesnici tvrdí, že jsou zhoubou, že umí svést ženaté muže na scestí. Proto je při dosažení věku 16 let vyženou do divočiny, kde se musí od této zlé magie očistit. Příběh pak sleduje hlavní postavu knihy, Tierney Jamesovou, během jejího roku v divočině. Kniha Prokletý rok mě osobně hodně silně uvízla v hlavě a při větě, kterou uvádím výše, mám i teď slzy v očích. 
Název knihy: Bez závazků
Autor: Vi Keeland
O čem kniha je: Natalie a Hunter se potkají na svatbě kamarádů a pěkně to mezi nimi jiskří. Kdyby to bylo ve světě, kde je vše jednoduché, tak by z toho možná byla hned láska jako trám, ale jak to v těchto knihách bývá, nějaké překážky se objevit a překonat musí. Hlavně tedy překážky na Hunterově straně, které jsou z jeho pohledu opravdu nepřekonatelné, a proto rozhodně žádný vztah s Natalií, kromě sexuálního, opravdu nehrozí.


Zdroj obálek knih - www.databazeknih.cz


Také máte nějakou takovou svou větu nebo hlášku, která vás v knize zaujala?
Dejte mi vědět do komentářů.

2 komentáře:

  1. Život jedna báseň o té hlášce vím. A dost dobrý článek jsi napsala, takové věci by mě ani nenapadli :D ale nějaké ty citáty jsou fajn.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat